Fiberblåsing

Nimbus er rigget opp med utstyr og kompetanse for å påta seg alle typer fiberblåsingsoppdrag. Vi løser alle utfordringer med å blåse kabel i ditt prosjekt.

 

Hva er fiberblåsing?

Fiberblåsing er en spesiell metode for å installere fiberoptiske kabler i nye og eksisterende rør, uten behov for graving eller store inngrep i terreng eller infrastruktur. Prosessen innebærer å «blåse» en fiberoptisk kabel gjennom røret ved hjelp av trykkluft.

 

Forberedelse av kabel

Først blir de fiberoptiske kablene forberedt for installasjon. Kablene blir vanligvis kveilet på en spesiell trommel som er konstruert for å minimere friksjon og hindre skader på kabelen under installasjon.

 

Innstilling av utstyr

Montører setter opp en fiberblåsermaskin som tilkobles en kompressor for å generere høyt trykk. Maskinen er koblet til den ene enden av det tomme røret.

 

‍Innføring av kabel

De forberedte kablene blir festet til maskinen. Den andreenden av kabelen blir matet inn i det tomme røret. 

 

Blåsing

Trykkluft blir brukt til å skyve kabelen gjennom røret. Dette skaper en jevn og kontinuerlig bevegelse av kabelen. Med vårt utstyr og kompetanse kan vi blåse opptil 3000 meter i et strekk under optimale forhold.

 

Overvåking og kontroll

Montører overvåker nøye prosessen for å sikre at kabelen går gjennom røret uten problemer. De kan justere trykk og hastighet etter behov for å sikre en vellykket installasjon.

 

Fordeler med fiberblåsing:

-      kostnadseffektivt 

-      rask installasjon

-      minimal forstyrrelse

-      fleksibilitet

-      redusert skade på kabelen 

 

Trenger du fiberblåsing? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Kom i gang
Kontakt oss i dag for å diskutere hvordan vår bedrift kan hjelpe deg med å oppnå dine mål
Book et uforpliktende møte
startbank sertifiseringsentralt godkjent sertifiseringgodkjent lærebedriftgodkjent callsenterekomnett sertifiseringmiljøfyrtårn sertifiering